Saltvand eller silikoneimplantater, hvad skal man vælge?


Implantat-indholdet

I mange år har producenterne eksperimenteret med forskelligt indhold i implantaterne. Silikone og saltvand har været brugt i mere end 40 år, nye fyldstoffer er kommet på markedet, men de er også blevet trukket tilbage igen efter nogle år.

Silikone

Silikone-gel er det hyppigst brugte fyldstof i implantater i Danmark. Det har en meget elastisk konsistens, der minder om brystvæv, og derfor har silikone været populært i mere end 45 år.
Når et silikoneimplantat går i stykker kan silikonen ikke udskilles! Den fri silikone vil oftest forblive under brystet, men kan vandre med lymfebanerne og til lymfeknuder samt kan give silikoneknuder i brystet. Fra 1991 til 2007 forbød den amerikanske sundhedsstyrelse brugen af silikoneimplantater i USA, men efter mange store og grundige undersøgelser, har man ikke kunne finde noget sundhedsfarligt ved silikoneimplantater, og implantater . Du kan læse FDA´s hjemmeside om silikoneimplantater her.
Implantaterne fås med ru eller glat overflade.

Saltvand

Vores krop består for en stor del af saltvand, og saltvandsimplantater har været brugt i 45 år. Saltvandsimplantater føles en anelse fastere end silikoneimplantater og giver ofte en lidt mere naturlig brystfacon (runding og fylde under brystvorten). Saltvand kaster ikke så meget skygge ved røngtenundersøgelse, og derfor er det nemmere at lave en god mammografi, når man skal undersøge brystet for kræftknuder, end hvis man har silikoneimplantater.
Implantaterne fås med glat eller ru overflade.
Når implantatskalden går i stykker udskilles saltvanden med urinen i løbet af få timer.