Brystets størrelse inden operationen


Indre og ydre årsager

Mange forhold er medbestemmende for brystets facon: Arv, overvægt, graviditet og amning, brystets størrelse samt dets fordeling af kirtel og fedtvæv er af betydning. Det er meget lidt, man selv kan gøre for sit brysts udseende.

Arv

Vores gener har betydning for brystets udvikling, men selv om man taler meget om genmanipulation i øjeblikket, vil der gå lang tid, inden man ved ændring af generne kan ændre på formen på brystet. Selv unge kvinder med små bryster, kan udvikle hængebryster uden de har været gravide eller overvægtige.

Overvægt

I brystet findes både kirtelvæv og fedtvæv. Hvis ens fedtdepoter bliver for store, vil det overskydende fedt også sætte sig i brysterne og gøre dem tunge. Store bryster har meget større tendens til at "komme ud af facon" end små bryster. Det er tyngdekraften som trækker!

Graviditet

Under svangerskabet vokser kirtelvævet, og det er næsten mere reglen end undtagelsen, at man også tager lidt eller meget på i vægt under graviditeten. I ammeperioden efter fødslen bliver brysterne endnu større pga. mælken i brysterne. Når man er færdig med at amme, vil kirtelvævet skrumpe igen, og ofte bliver der mindre kirtelvæv, for hver ammeperiode man har. Fedtvævet i brysterne har også tendens til at formindskes efter en amning. Derfor er brystets facon efter en graviditet, meget afhængig af, hvor god huden er til at trække sig sammen! De fleste kvinder får efter en graviditet lidt mindre bryster, som så til gengæld hænger lidt mere!

Brystets størrelse

Jo større bryster, desto oftere vil det ses at brysterne med tiden kommer til at hænge!

Fylden - forsvundet

Hvis huden ikke er blevet for stor, men brystet blot er faldet sammen, fordi kirtel og fedtvævet i brystet er skrumpet ind, så er det ofte en fordel at indsætte et saltvands- eller silikoneimplantat.

For meget hud

Er huden blevet for stor, fordi den har strukket sig, og brystet derfor hænger, så er det nødvendigt at fjerne noget hud ved et brystløft!


24 år. Ammet to børn. Huden er blevet slap, men der er rigelig fylde i brystet.
Før og 1/2 år efter brystløft

26 år. Ammet to børn. Kirtel- og fedt i
brystet er forsvundet efter amningen.
Før og 1/2 år efter 300 ml saltvands
implantater.