Brystets størrelse inden operationen


Resultatet af en brystforstørrende operation afhænger meget af, hvor stort brystet er før operationen.

Hvordan måles bryststørrelsen?

Bryststørrelsen defineres ud fra hvilken BH, der passer. En kvinde, der bruger 75B i BH størrelse, har en brystkasse, der er ca. 75 cm i omkreds målt lige under brysterne, samt en bryststørrelse, der er lidt under, hvad der regnes for normalt.

Hvad er normal bryststørrelse?

Mange er ikke klar over, at en B-skål har forskellig størrelse.
B-skålen regnes for normalstørrelse, men det er forskelligt, hvad der regnes for en normal bryststørrelse hos store og små kvinder. En kvinde, der er 155 cm høj og 70 cm omkring brystkassen, skal have et mindre bryst end en kvinde, der er 180 cm høj og 85 cm omkring brystkassen for at virke harmonisk.
Hvis man har et lille bryst og vælger et stort implantat, kan ens eget brystvæv ikke "dække" over hele implantatet, og det bliver både tydeligere at se og mærke, at man har implantat. Har man derimod et stort bryst, kan man næsten ikke mærke forskel, da hele implantatet er "skjult" af brystkirtelvæv.

Implantatstørrelse

Ofte er det kvinder med en A- eller B-skål, som ønsker en brystforstørrende operation, idet de ønsker at kunne passe en C-skål! Det er et fåtal af kvinder, der ønsker at blive en D eller E i størrelse.


170 cm, 70A, 2 børn.

170 cm, 70C, aldrig født.

Efter 335 ml saltvandsimplantat indsat gennem armhulen. 70C

Efter 375 ml saltvandsimplantat indsat gennem armhulen. 70D