Bliver implantater mindre med tiden?

Det er slet ikke usædvanligt patienter oplever, at lige efter de er blevet opereret, har de flotte store bryster, men 2-3 mdr. senere synes de, at brysterne er blevet mindre!
Hvad er der sket?  Er noget af saltvandet forsvundet?

NEJ!

Men, lige efter en operation er der lidt hævelse af brysterne, og derfor vil brysterne blive en smule mindre, når hævelsen i brystvævet forsvinder efter 2-4 uger.

Jeg møder også kvinder der efter 2-3 år eller mere, synes deres bryster er blevet mindre og er komme til at hænge en smule.  Er det saltvand der er sivet ud?

NEJ!  

Men vægtændring, alder eller amning gør noget ved bryststørrelsen! 
Taber man sig, vil man ofte få mindre bryster!
Når man blive ældre  (eller har ammet), forsvinder der hos mange lidt kirtel og fedtvæv fra brysterne og det gør naturligvis brysterne mindre. (Selv om implantatet stadig har det samme volumen!)

Kan der slet ikke sive saltvand ud af et implantat!

NEJ!

Et implantat, uanset om det er et saltvands eller et silikone implantat bliver naturligvis slidt, og kan gå i stykker.  
Har man et saltvandsimplantat der lækker, vil det tømme sig i løbet af timer til få dage! 
Man ser aldrig, at et implantat kan miste f.eks. 50 ml saltvand og så holde tæt i måneder eller år herefter! 


Man er aldrig i tvivl om et saltvandsimplantat er utæt, for implantatet klapper helt sammen, og man kan slet ikke mærke det!
Har man der i mod et silikoneimplantat der bliver utæt, vil man sjældent opdage det, for silikonen er så tyktflydende, at den ikke kan opsuges og udskilles af kroppen.  Silikonen  bliver derfor liggende inde i hulrummet, men brystet vil måske ændre facon.  
Mange patienter opdager først at deres silikoneimplantat er gået i stykker i forbindelse med mammografi – Men deres implantat har været utæt i mange år!

3000 BFO

 På Danclinic har jeg udført brystforstørrende operationer på mere end 3000 kvinder i løbet af de sidste 25 år!
De fleste kvinder ønsker at skifte deres implantater inden de går i stykker!
Vi anbefaler at man overvejer udskiftning, når et silikoneimplantat er 10 år,  og et saltvandsimplantat er 15 år gammelt!
Af de hundredvis af saltvandsimplantater jeg har udskiftet, som har siddet  i patienterne i 10 – 15 og 20 år, har jeg ALDRIG oplevet, at tage et implantat ud, som har mistet 25 ml eller mere at dets volumen! 
Enten har der været den samme mængde saltvand i implantatet, som jeg oprindelig havde fyldt i, eller også har implantatet været helt tomt!

Ingen klinik i Danmark har indsat så mange saltvandsimplantater og har så lang en opfølgning af deres brystpatienter som Dan Clinic!  

Der har været mange rygter og misinformationer om saltvandsimplantater!
Ofte skyldes det manglende viden og erfaring!  
Jan Sæther. Læge. Dan Clinic




 
Efter 7 år blev det ene implantat utæt.  Da patienten vågnede om morgenen lignede hun "sig selv" inden operationen (på højre side).

 
Det er en "lille" operation at skifte et utæt implantat, og det gøres i slumre bedøvelse og
gennem det gamle ar i armhulen!
Efter at have hvilet på klinikken et par timer kan patienten hentes.
Man kan oftest passe sit arbejde igen efter 1-2 dage. 




Læs også...

  • Facts om BFO
  • Implantat holdbarhed
  • Hvis man fortryder
  • Implantat ru eller glat
  • Implantat størrelse
  • Silikone/saltvand
  • Mammografi